Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

Joulupäivä

Soolo

Joulupäivän aina luettava Vanhan testamentin lukukappale alkaa: "Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet!" (Jes. 52: 7 - 10) Sanat soivat G. Fr. Händelin Messias-oratorion osan 36 (How beautiful) tekstinä. Aaria voidaan laulaa joko sopraanon tai alton soolona tai näiden duettona, johon yhtyy vielä kuoro. Oratorion suomenkielisen vokaalipartituurin on julkaissut SULASOL.

Heinrich Schützin duettokonsertto Verbum caro factum est (SWV 314) kahdelle lauluäänelle (SS tai TT) ja basso continuolle on sävelletty Johanneksen jouluevankeliumin päätösjakeeeseen Sana tuli lihaksi (Joh. 1: 14). Erityistä-sivulla on esimerkki konserton laulamisesta myös suomeksi.

G. Ph. Telemannin soolokantaattien kokoelmaan Der Harmonische Gottesdienst I kuuluu joulupäivän kantaatti Erquickendes Wunder der ewigen Gnade keskiäänelle, viululle ja basso continuolle. Kantaatin lyyrisessä avausosassa urkuri voi helposti soittaa myös viulun stemman, jos kohta jousisoitin tuo mukaan oman värinsä, vaikka kaksintaakin lauluääntä sellaisenaan.

Katso lisää ohjelmistoa kuoron sivulta, Bachin kantaattien sivulta sekä jouluyön ja -aamun sivuilta!