Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali VirtuaalikatedraaliSibelius-Akatemia
 
Virtuaalikatedraali
 
Kirkkovuosi soi
 
Joulujakso Pääsiäisjakso Helluntaijakso

Tervetuloa tutustumaan kirkkovuoden musiikkiin!

Kirkkovuosi soi -sivut avaavat näkymiä jumalanpalveluksen musiikkiin oppainaan Suomen evankelisluterilaisen kirkon Evankeliumikirja ja eri aikakausina sävelletty liturginen musiikki. Sivut esittelevät kirkkomusiikin rikasta perinnettä ja elävää nykypäivää. Tavoitteena on myös tukea alan koulutusta sekä tarjota virikkeitä seurakuntien ja kanttorien käyttöön.

Eräänä juonteena seurataan, miten Leipzigin Tuomaskirkon kanttori J. S. Bach sävelsi viikottaisen jumalanpalveluksen päämusiikin, päivän evankeliumiin liittyvän kantaatin. Tutustumme myös aivan uuteen suomalaiseen liturgiseen musiikkiin.

Kirkkovuoden pyhäpäivien sivuille siirrytään hakusivulta. Oheisen kuvan kirkkovuosisymboleista voit siirtyä suoraan pääsiäisjaksoon, helluntaijaksoon ja joulujaksoon.

Kiitämme Kirkkohallituksen Jumalanpalveluselämän ja musiikkitoiminnan yksikköä (KJM) luvasta käyttää sen jumalanpalvelusaineistoja, samoin kaikkia asianomistajia, jotka ovat sallineet nuottiesimerkkien, näytteiden ja muun aineiston lainaamisen. Korvaamaton apu sivujen luomisessa ovat kouluttaja, rovasti Osmo Vatasen Kirkon koulutuskeskuksen kurssien käyttöön laatimat koraalimusiikin ja kirkkovuoden musiikin luettelot. Näistä koraalimusiikin luettelon Cantor on julkaissut LabOra Software.
 

Hakusivulle     Nuottijulkaisijoiden linkkejä     Virsikirja     Kirkkokäsikirjat