Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

2. adventtisunnuntai

Soolo

Arto Turpela on säveltänyt päivän psalmin Jumala, Sebaot, katso meihin taivaastasi (Ps. 80: 15 - 17) mezzosopraanolle ja uruille. Myös Osmo Honkasen motetin Väkevä Jumala! kokoonpanoon (SATB) liittyy baritonin soolo-osuus. Molemmat sävellykset kuuluvat KJM:n proprium-sarjaan.

Dieterich Buxtehuden adventtikantaatin Wie soll ich dich empfangen kuudesta itsenäisestä säkeistöstä kolme on kirjoitettu solistille, sopraanolle tai bassolle, ja basso continuolle. Niistä voidaan muodostaa omia pieniä laulujaan, jotka päättyvät (tai kertautuvat) kahden viulun ja basso continuon välisoittoon, tarvittaessa kokonaan uruilla soitettavissa olevaan pieneen ritornelloon. Esimerkiksi basson aaria (= kantaatin neljäs osa) voidaan laulaa ritornelloineen kahdesti virren 8 säkeistöjen 1 ja 3 sanoin (Kirkkomusiikin osaston soveltavien harjoitusten aineistoa; dokumentti on pdf-muotoinen).

Lisää soolo-ohjelmistoa löydät Bachin kantaatin esittelystä. Lisäksi evankeliumi-sivulla esitellään Heinrich Schützin pieni evankeliumikonsertto kolmelle bassosolistille ja basso continuolle.