Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

Helatorstai

Soolo

Dieterich Buxtehude sävelsi useita helatorstaikantaatteja tai aiheeltaan helatorstaihin sopivia kantaatteja. Solistisia näistä ovat:
- Dixit Dominus Domino meo (BuxWV 17) sopraanosolistille ja jousisoittimille (tekstinä psalmi 110, = I vuosikerran 1. lukukappale)
- Gen Himmel zu dem Vater mein (BuxWV 32) sopraanosolistille, viululle ja viola da gamballe sekä basso continuolle (teksti- ja sävelmälähteenä virren 261 säkeistöt 9 - 10, jotka perinteisesti liitetään helatorstaihin)
- Gott fähret auf mit Jauchtzen (BuxWV 33) kahdelle sopraanolle ja bassolle, jousille ja vaskipuhaltimille (tekstinä päivän psalmi 47 sekä virsiteksti Du Lebensfurst, Herr Jesu Christ)
- Nichts soll uns scheiden (BuxWV 77) sopraanolle, altolle ja bassolle, kahdelle viululle ja basso continuolle (tekstinä jae päivän III vuosikerran epistolasta ja tuntemattoman runoilijan aaria)

Georg Philipp Telemannin helatorstaikantaatti Gott fährest mit Jauchzen (Sä taivaaseen nousit, kun pasuunat soivat) on sävelletty keskiäänelle, viululle ja basso continuolle. Kantaatti kuuluu Telemannin kokoelmaan Der Harmonische Gottesdienst I. Se on suomennettu Aila Mielikäisen tekstivihkosessa Ikilähde laupeuden (SKML 134).

Lisää soolo-ohjelmistoa Bachin kantaattien sivulla!