Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

6. sunnuntai pääsiäisestä

Urut

Päivän alkuvirsiehdotuksista virren 124 sävelmä tunnetaan alkuperäistekstinsä mukaisesti nimellä Herr Christ, der einig' Gottes Sohn. Se kuuluu luterilaisiin ydinkoraaleihin, joihin sävelletty alkusoitto- ja urkukoraaliaineisto on huomattavan runsas.

Virteen 120 on julkaistu Sulo Salosen alkusoitto (kokoelmassa Organum cantat I) ja virteen 123 Salosen (kokoelmassa Avaja porttis, ovesi), Viljo Mikkolan (100 koraalialkusoittoa), Reino Karppisen (Tampereen hiippakunnan kokoelmassa 31 koraalialkusoittoa) ja Volker Gwinnerin urkukoraali (kokoelmassa 12 suomalaista urkukoraalia I).

Päivän virreksi ehdotetuista virren 381 sävelmään on julkaistu Armas Maasalon (Es-duuri, Organum cantat I), Taneli Kuusiston (10 pientä koraalialkusoittoa), Sulo Salosen ja Pentti Pellon alkusoitot (Avaja porttis, ovesi -kokoelmassa). Ruotsalaiseen Olle Widestrandin sävelmään (virsi 454) on julkaistu säveltäjän oma alkusoitto kokoelmassa Orgelpreludier I (Verbum). Virsiin 446 (Nun bitten wir den Heiligen Geist) ja 568 (= Lobt Gott, ihr Christen allegleich) on paljon eri vuosisatojen aineistoa.