Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

6. sunnuntai pääsiäisestä

Kuoro

Päivän psalmi voidaan laulaa perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol). Myös pääsiäisajan kertosäkeeseen (vkl 781) voidaan liittää päivän psalmi tai Käsikirjakomitean lisä- ja virikeaineistossa (vuodelta 1997) ehdotetut jakeet psalmista 100. Veikko Norontaus on säveltänyt päivän psalmin pohjalta kuorolaulun Herra on minun valkeuteni. Laulu kuuluu kokoelmaan Soittakaa kellot (Yhteiskustannus 4).

Jorma Hannikainen on säveltänyt päivän psalmin Herra, kuule kuorolle SATB (KJM / proprium). Sävellys alkaa nimensä mukaisesti päivän antifonilla:


 

Proprium-aineistoon kuuluu myös Jorma Hannikaisen evankeliumimotetti Te saatte puolustajan (SATB), jonka teksti on I vuosikerran evankeliumitekstin alusta (Joh. 15: 26 - 27). Motetin johtoaiheena on kolmisointurunkoinen teema, jota lauletaan toistuvasti:


 

Samaan tekstiin (Joh. 15:26-27) on Kaj-Erik Gustafsson säveltänyt motetin Te saatte puolustajan kuorolle SATB (Sulasol, kokoelmassa Kirkkovuoden motetteja).

Yhteiskustannuksen Communio-sarjassa on julkaistu uutta ehtoollismusiikkia. Yksi sarjan teoksista on Pekka Kostiaisen Herra, teidän Jumalanne kolmiääniselle kuorolle (SAB, Yhteiskustannus 106). Sävellyksen teksti on koottu kahdesta raamatunkohdasta, Sakarjan kirjan luvusta 14 ja psalmista 50. Profeetta Sakarjan tekstistä osa kuuluu päivän III vuosikerran ensimmäiseen lukukappaleeseen, joten sävellys sopii tällöin myös lukukappaleen vastausmusiikiksi.

Jouko Linjama on sovittanut alternatim-säkeistöjä virrestä 123. Linjaman kolme variaatiota (SATB, SA, SAB) on julkaistu KJM:n Kirkkovuoden graduaalit I:ssa. Samassa kansiossa on myös Eero Väätäisen kaksi variaatiota (SB, SAB) virrestä 124. Säde Bartling on sovittanut päivän virren 409 kuorolle SATB, seurakunnalle, obligatosoittimelle ja uruille (KJM / proprium 587). Ruotsalaisessa kokoelmassa Psalmer och visor 76 (Skeab, Verbum) on julkaistu Olle Widestrandin, säveltäjän itsensä, kuorosovitus (SATB, diskantti + säestys) virteen 454.