Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

Tapaninpäivä

Kuoro

Päivän psalmi voidaan laulaa perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol). KJM:n proprium-aineistossa on julkaistu Jarkko Maukosen kuorolle (SATB) ja uruille säveltämä psalmi Sinun liittosi on iloni sekä Juhani Haapasalon kertosäkeinen psalmi (SAB ja urut) Herra, osoita uskollisuutesi. KJM:n kokoelmassa Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan Egil Hovlandin psalmisävelmään on liitetty kertosäkeeksi virren 50 viides säkeistö.

Jarkko Maukonen on säveltänyt motetin kuorolle (SATB) ja uruille tapaninpäivän III vuosikerran Vanhan testamentin lukukappaleen jakeisiin Miksi minun kipuni ei koskaan lopu (Jer. 15: 18 - 19). Maukosen proprium-sävellyksiin (KJM) kuuluu myös hallelujasäe Kallis on Herran silmissä kuorolle ja uruille (tai vaihtoehtoisesti kitaralle tai pianolle).

Tapaninpäivänä aina luettavan I vuosikerran epistolaan (Ap.t. 6 - ) on KJM:n proprium-aineistossa julkaistu Juhani Haapasalon mietiskelymusiikki Synkät varjot pakenevat (kuorolle SATB). Siinä Stefanoksen sanoihin "Herra Jeesus, ota vastaan minun henkeni" (Ap.t. 7: 59) on liitetty Elias Lönnrotin suomentamat Johann Ristin virren säkeistöt.

Päivän III vuosikerran evankeliumin tekstiin sävelsi Sulo Salonen motetin (SATB) Jerusalem, Jerusalem (24 evankeliumimotettia I, Fazer).

Päivän virsiin on julkaistu seuraavia kuorosovituksia:
- 35 Ahti Kuorikoski, SATB, KJM / Kirkkovuoden graduaalit I
- 447 Asko Rautioaho, SAB, KJM / Kirkkovuoden graduaalit II
- 447 Juhani Haapasalo, 2 vsr (SAB, soolo ja urut), KJM / proprium
- 600 Matti Rauhala, 3 var (SA / TB, SAB, SATB), SKML 136
- 600 Kaj-Erik Gustafsson, 2 var (urut + disk, SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit III