Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

4. adventtisunnuntai

Kuoro

4. adventtisunnuntain psalmi vaihtui edellisestä käsikirjasta. Uuden evankeliumikirjan mukaista psalmimusiikkia otsikolla Odota Jumalaa ovat säveltäneet Eija Repo, Petri Koivusalo (KJM / proprium) ja Juhani Haapasalo (kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia I, Sulasol). Eija Repo on säveltänyt myös vastausmusiikin Herra on Jumala kuorolle SATB. Vastausmusiikiksi sopii myös Kaj-Erik Gustafssonin psalmimotetti Minä odotan Herraa (kuorolle SATBB). Motetti on julkaistu Sulasolin kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia III. Päivän psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol).

Päivän virteen 256 on julkaistu Eero Väätäisen kahden säkeistön sovitus (SA, SAB) KJM:n Kirkkovuoden graduaalit -kokoelman osassa II. Toiseen ehdotukseen, 260, ei ole vielä uuden virsikirjan tekstin mukaista aineistoa, mutta aiemmin julkaistuun nuottiin uudelleen tekstittämällä suomenkielisiäkin originaaleja toki on: Sulo Salosen yksittäisinä nuottilehtinä julkaistussa sarjassa Alternatimsatser för kyrkoåret (Fazer), Jorma Kontusen Alternatim-vihkosessa (SKUL) ja Tampereen hiippakunnan julkaisemassa vihkossa Cantus firmus (1982), johon virren sovitti sekakuorolle (SATB) Veikko Kokko. Ks. lisäksi J. H. Scheinin koraalikonserttoa soolon sivulta!

Kokoelmassa Kirkkovuoden motetteja (Sulasol) on julkaistu Kaj-Erik Gustafssonin motetti Ylistän sinua kansojen keskellä päivän III vsk:n epistolaan (Room. 15) kuorolle SATB.

Koko adventtiaikaan sopiva Veni, veni, Immanuel periytyy 1200-luvulta. Oi saavu, Immanuel julkaistiin Niilo Rauhalan suomentamana Kirkon käsikirjakomitean virikeaineistossa vuonna 1997 ja vuonna 2000 myös Riemuvuoden juhla-aineistossa. Ranskalainen sävelmä (Th. Helmore 1800-l) on tullut tutuksi mm. Zoltan Kodalyn sovituksena. Käsikirjakomitealle laulun sovittivat erilaisina kuoroversioina Tuomo Nikkola ja Juhani Haapasalo.