Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

3. sunnuntai loppiaisesta

Kuoro

3. sunnuntain loppiaisesta psalmiin on KJM:n proprium-aineistossa julkaistu Martti Syrjäniemen Psalmimusiikki Taivaat julistavat hänen vanhurskauttaan sekakuorolle SATB (n:o 38). KJM:n kokoelmassa Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan 2 on puolestaan julkaistu Erkki Tuppuraisen säveltämä antifoni (SATB), johon on liitetty säestyksellinen unisonokuoron psalmi kokoelmasta The Responsorial Psalter. Juhani Haapaslon psalmi Taivaat julistavat (Taevad kuulutavad) on julkaistu kaksikielisenä (suomi ja viro) Sulasolin kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia I.

Psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol). Kertosäkeiseen toteutukseen voidaan käyttää virsikirjan liitteen kertosäettä nro 771. Käsikirjakomitean lisä- ja virikeaineistossa (vuodelta 1997) tähän on julkaistu kertosäkeen säveltäjän, Tuomo Nikkolan psalmitoteutusesimerkki. Psalmi on osoitettu koko loppiaisajalle, ja siihen on liitetty juuri tämän pyhän psalmiteksti.

Erkki Tuppuraisen säveltämä Vastausmusiikki (kuorolle SATB) yhdistää päivän II vuosikerran Vanhan testamentin lukukappaleeseen (Jes. 30: 18) Siionin virren 173.

Perinteiseen I vsk:n evankeliumiin sävelletty Martti Syrjäniemen motetti Kun Jeesus oli saapunut Kapernaumiin (neliääniselle sekakuorolle ja uruille) on julkaistu KJM:n proprium-aineistossa (n:o 39).

Päivän virsiin on julkaistu seuraavia kuorosovituksia:
- 295 Taneli Kuusisto, koraalimotetti Oi Herrani, Jeesukseni,5 var, Fazer Pro Musica 44
- 296 Ahti Kuorikoski, SATB, KJM / Kirkkovuoden graduaalit III

J. S. Bachin koraalikantaatti Allein zu dir, Herr Jesu Christ (BWV 33, ks. päivän virsi 296) voidaan meillä liittää tähän pyhään, vaikka se on alkuaan sävelletty 14. sunnuntaille helluntaista. Lisäksi virren 184 sävelmään perustuva Heinrich Schützin koraalikonsertto Ich hab mein Sach Gott heimgestellt (SWV 305) on mahdollista valikoidusti tekstittää virren 184 sanoin.