Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

Pyhäinpäivä

Urut

Pyhäinpäivän alkuvirsiehdotusten 146 ja 617 sävelmät ovat suomalaisia toisintoja, joten niihin sävelletyt alkusoitotkin ovat suomalaisia. Virteen 146 on julkaistu ainakin seuraavat urkukoraalit:
- Armas Maasalo, kokoelmassa 10 pientä koraalialkusoittoa (Fazer)
- Viljo Mikkola, kok. 100 koraalialkusoittoa (WSOY)
- Tuomo Nikkola, kok. Pieni urkukoraalikirja (Yhteiskustannus 78)
- Pentti Pelto, kok. Avaja porttis, ovesi (Fazer)
- Kari Vuola, kok. 55 koraalialkusoittoa (omakustanne)

Virren 617 sävelmään julkaistuista alkusoitoista vain Finn Viderøn intonaatio kokoelmassa Koraalikirjan alkusoitot (Fazer) on tällä hetkellä kaupallisesti saatavilla. Jouko Linjaman koraali on julkaistu Uudenmaan kanttori-urkuriyhdistyksen loppuunmyydyssä kokoelmassa 13 urkukoraalia… ja Viljo Mikkolan alkusoitto säveltäjän kokoelmassa 100 koraalialkusoittoa (WSOY).

Päivän virreksi ehdotettuihin Leevi Madetojan sävelmiin on julkaistu Kaj-Erik Gustafssonin alkusoitto (virteen 142, kokoelmassa Organum cantat, Fazer), Juhani Haapasalon partita Tuolla taivaan asunnoissa (virteen 626, Fazer) ja Osmo Tolosen urkukoraali (KJM / proprium 393). Virteen 626 on Kari Vuola säveltänyt alkusoiton kokoelmaansa 55 koraalialkusoittoa (saatavana tekijältä). Osmo Tolosen alkusoitto tai urkusäkeistö virteen 145 kuuluu kirkkomusiikkiliiton nk. pyhäinpäivän pakettiin (Yhteiskustannus 16). Virteen 143 on sävelletty runsaasti urkukoraaleita sävelmän klassisella nimellä Lobt Gott, ihr Christen alle gleich.