Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

Pyhäinpäivä

Kuoro

Pyhäinpäivän psalmi voidaan laulaa perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol). KJM:n kokoemassa Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan 3 on julkaistu Erkki Tuppuraisen säveltämä psalmi kuorolle (SATB). KJM:n julkaisemaan proprium-aineistoon sisältyy Eero Väätäisen psalmimusiikki He saavat nähdä hänen kasvonsa kuorolle (SATB) ja uruille (ad lib.) ja Jarkko Yli-Annalan Pyhäinpäivän psalmimusiikki kuorolle SAB. Sulasolin kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia III on julkaistu Juhani Haapasalon kertosäepsalmi Herra on ikuinen valosi (kuoro SATB ja urut). Psalmin kertosäkeeseen (vkl 788) voi yhtyä koko seurakunta.

Aiemmin pyhäinpäivään liitetyn ja edelleen mahdollisen psalmin 103 mukaiset Osmo Tolosen, Hannu Virpin ja Markku Ylipään säveltämät introitukset on julkaissut Yhteiskustannus (nk. pyhäinpäivän paketti, YK 16). Tolosen introitus on kolmiääniselle sekakuorolle (SAB), Virpin lapsikuorolle (tai naiskuorolle) ja uruille, ja Ylipään introitus neliääniselle sekakuorolle (SATB).

Pyhäinpäivän I vuosikerran epistolaan (Ilm. 7) on julkaistu Eero Väätäisen kuorolle (SATB) säveltämä Pelastuksen tuo meidän Jumalamme (KJM / proprium). Juhani Haapasalon motetti Enkeli näytti minulle elämän veden virran kolmiääniselle kuorolle (SAA), solistille (ad lib.) ja uruille on sävelletty III vuosikerran tekstiin (Ilm. 22: 1 - 5). Motetti on osa KJM:n julkaisemaa Pyhäinpäivän vesperiä.

I vuosikerran evankeliumiin on julkaistu Eero Väätäisen motetti sekakuorolle (SATB, Yhteiskustannus 16 / 5) ja Esa Pyöriän evankeliumimotetti Autuaaksijulistus kuorolle SATB ja lauluäänelle (KJM / proprium). Sulo Salonen on säveltänyt tekstin päätöksen (Matt. 5: 11 - 12a) kuorolle (SATB). Salosen motetti kuuluu kokoelmaan 22 evankeliumimotettia II (Fazer). Juhani Haapasalon säveltämä kantaatti Portti on avoin sisältää päivän evankeliumin (osa VI; sooloäänelle, kuorolle SATB, viululle, sellolle ja uruille). Kantaatin on julkaissut Ähtärin kirkkokuoro ry.

Päivän virsiin on julkaistu seuraavia kuorosovituksia:
- 140 Jarmo Kainulainen, 3 var (SATB, SAB, SATB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit I
- 140 Osmo Tolonen, 2 var (unisono + urut, SAB), Yhteiskustannus 16
- 142 Jorma Kontunen, SAB, Yhteiskustannus 16
- 143 Hannu Virpi, SAB, Yhteiskustannus 16
- 143 Juhani Haapasalo, 2 var (SA, SATB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit II, julkaistu myös Pyhäinpäivän vesperissä (KJM)
- 146 Jouko Linjama, 2 var (SAB, SA), KJM / Kirkkovuoden graduaalit III
- 146 Hannu Virpi, 2 var (SAB, SATB), Yhteiskustanus 16
- 147 Eero Väätäinen, 2 var (cf + urut, SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit III
- 139 Paavo Haapiainen, 2 var (SATB, SAAB), Yhteiskustannus 15
- 139 Tuomo Nikkola, SA + urut ja diskantti, KJM / Kirkkovuoden graduaalit II
- 516 Mari Torri, 5 var (SATB, SATB, STB, SAB, SATB), KJM:n julkaisemassa vihkossa Tien vaeltajat

Pyhäinpäivään on myös runsaasti muita kuorolauluja kuten:
- Robert Lowry, sov. Egil Hovland: Matkaa teemme tiellä taivaan (Yhteiskustannus 31)
- Felix Mendelssohn: Kaksi motettia mieskuorolle (Beati mortui / On autuus taivainen ja Periti autem / Ah, Luojan valkeudessa), julkaistu suomeksi Fazerin Pro musica -sarjassa, n:o 20 (moteteista ensimmäinen on sävelletty Johanneksen ilmestyksen tekstiin, Ilm. 14: 13, jälkimmäinen Danielin kirjan tekstiin, Dan 12: 3, joka on tuomiosunnuntain III vsk:n 1. lukukappaleen päätösjae)
- Ilmari Krohn: Elon virran rannoilla (SKUL 116)
- Heikki Klemetti: Vidi coelum (Minä näin uuden taivaan), Sulasol
- Heikki Klemetti: Jerusalem (Kirkkokuorolauluja II, Fazer)
- Heikki Klemetti: Kannelten soitto kajahtaa (Kirkkokuorolauluja IV, Fazer)
- Mika Piiparinen (sov. Lauri Saikkola): Vaeltajat (Kantaatti tenorille, altolle, sekakuorolle ja orkesterille, SKML)
- Mika Piiparinen (sov. Kaj-Erik Gustafsson): Oi taivasta uutta (Soli Deo gloria 7, Musiikki-Pukkila)
- Aatto Soinne: Tuonne, tuonne kaipaan (Fazer)