Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

2. sunnuntai helluntaista

Kuoro

KJM:n proprium-aineistossa on julkaistu Petri Koivusalon psalmi Jumala lunastaa minut sekakuorolle ja uruille. Kokoelma Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan 3 sisältää Hannu Vapaavuoren (SAB) ja Aija-Leena Rannan (yksiääninen + säestys ad lib.) psalmit. Psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol).

Päivän II vsk:n evankeliumin toinen vaihtoehto on Erkki Raiskin motetin Taivasten valtakunta tekstinä. Motetti on sävelletty kuorolle (SAB), viululle ja uruille, ja julkaistu SKML:n kokoelmassa Kirkkovuoden motetteja sekakuolle. Motetti on myös levytetty Lapuan hiippakunnan kanttorikuoron äänitteellä Ihanat ovat asuinsijasi, Herra Sebaot (HPKCD1).

Päivän virsiin julkaistuja kuorosovituksia:
- 183 Asko Rautioaho, SAB, KJM / Kirkkovuoden graduaalit III
- 183 Osmo Tolonen, 2 var (SA, SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit III
- 303 Osmo Tolonen, 2 var (SATB, SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit I
- 354 Mari Torri-Tuominen, 4 var (cf, SB, SAB, SATB), vihkosessa Tien vaeltajat, KJM
- 376 Juhani Haapasalo, 2 var (SAB, disk), KJM / Kirkkovuoden graduaalit II

Huom. lisäksi Harald Andersénin sovitus virteen 183 (Carmina 3) ja D. Buxtehuden koraalikantaatti Jesu meine Freude (Bärenreiter, julk. suomeksi Fazerin Pro musica -sarjassa). Ks. myös erityistä-sivun esimerkkiä Buxtehuden kantaatista O wie selig.

Päivään sopivia lauluja:
- Hugo Lepnurm: Armastus (SATB, EELK Kirikumuusika Liit)
- Harri Viitanen: Rakkauden kaksoiskäsky
- Harri Viitanen: Jeesus, paras aarteeni
(molemmat Viitasen motetit julkaistu kokoelmassa Kolme motettia sekakuorolle, SKML 70)

Monet Piae Cantiones -kokoelman laulut sopivat tähän pyhään, esim. Turhuuksien turhuutta (Fazerin julkaisussa n:o 54), Maailma katoovainen (55), On turha meno maailman (59) ja Miksi rikkautta. Viime mainitusta on julkaistu Reijo Jokisen sovitus kolmiääniselle kuorolle (SAB, SKML 65), ensin mainitusta latinankielinen Heikki Klemetin sovitus Vanitatum vanitas (Fazer).