Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

Pyhän Kolminaisuuden päivä

Kuoro

KJM:n kokoelmassa Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan 3 on julkaistu Erkki Tuppuraisen (Heikki Klemetin mukaan) ja Hannu Vapaavuoren psalmit sekakuorolle (SATB). Psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol). Kertosäkeistä toteutusta varten voidaan käyttää virsikirjan liitteen kertosäettä n:o 783. Käsikirjakomitean lisä- ja virikeaineistossa (vuodelta 1997) tähän on julkaistu kertosäkeen säveltäjän, Tuomo Nikkolan psalmiesimerkki.

Päivän I vuosikerran toiseen lukukappaleeseen on KJM:n proprium-aineistossa julkaistu Arto Turpelan Kuinka ääretön (Room. 11: 33, motetti sekakuorolle ja uruille). Samaan tekstiin on sävelletty Sulo Salosen motetti Oi sitä Jumalan rikkauden syvyyttä (Fazerin Pro musica n:o 33).

Kaj-Erik Gustafsson on säveltänyt kaksi motettia sekakuorolle ja uruille päivän II vsk:n 2. lukukappaleen tekstiin Yksi on Herra (Ef. 4: 6). Motetit on julkaistu Sulasolin kokoelmassa Musiikkia messuun (S2531).

III vuosikerran Vanhan testamentin teksti (1. vaihtoehto) sisältää Herran siunauksen. Tekstille voidaan hyvin laulaa vastaukseksi Dieterich Buxtehuden kantaattiosa Illustra faciem tuam (Nyt käännä kasvosi meihin); ks. lisää erityistä-sivulta!

Päivän III vsk:n evankeliumiin on Erkki Raiski säveltänyt motetin Lähetyskäsky sekakuorolle. Motetin on julkaissut Yhteiskustannus kokoelmassa Adventista loppiaiseen (YK n:o 5).