Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

Juhannuspäivä

Kuoro

Juhannuspäivän psalmiin on KJM:n proprium-aineistossa julkaistu Erkki Tuppuraisen psalmimusiikki Hyvä on kiittää Herraa sekakuorolle (SATB) ja uruille ja/tai soitinyhtyeelle sekä yhdelle tai kahdelle diskanttisoittimelle ad lib. Tuppurainen lainaa psalmin sävelaiheiksi myös suvivirttä:


 

Kaj-Erik Gustafsson on säveltänyt juhannuspäivän psalmiin hengellisen konserton Hyvä aina on kiittää Herraa kuorolle, baritonisolistille ja uruille (Canto 8842), samoin Kari Tikka teoksen Hyvä on Herraa kiittää (kokoelmassa Hyvä on Herraa kiittää, Kari Tikan lauluja sekakuorolle, Karas-Sana Oy).

Psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol). Kertosäkeistä toteutusta varten voidaan käyttää virsikirjan liitteen kertosäettä nro 761.

Päivän I vuosikerran Vanhan testamentin lukukappaleeseen (Jes. 40) on julkaistu Ossi Niemistön motetti Ääni sanoo kolmelle lauluäänelle SAB (Kirkkovuoden motetteja sekakuorolle, SKML). Toisen vuosikerran Vanhan testamentin lukukappaleen (Jes. 51) on lukijalle, huilulle ja uruille säveltänyt Sirkku Rintamäki (KJM / prorium 359). Rintamäki on säveltänyt myös päivän hallelujasäkeen sopraanosolistille ja pianolle / uruille (KJM / proprium 358).

Juhhannuspäivän evankeliumin jatkona olevaan Sakariaan kiitoslaulun tekstiin (Luuk. 1: 67 - 79) on julkaistu Sulo Salosen Jumala on antava aamunkoiton (kokoelmassa 22 evankeliumimotettia II / Fazer) ja Harri Viitasen Sakariaan kiitosvirsi (kokoelmassa Kolme motettia sekakuorolle, SKML 70).

Päivän virsiin on julkaistu seuraavia kuorosovituksia:
- 258 Ahti Kuorikoski, 3 var (SATB, SAB, disk.), KJM / Kirkkovuoden graduaalit I
- 259 Osmo Tolonen, 2 var (TB, SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit III