Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

25. sunnuntai helluntaista

Kuoro

Päivän psalmiin on KJM:n kokoelmassa Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan III julkaistu Juhani Haapasalon psalmi Jumala lunastaa minut unisonokuorolle ja uruille. Psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol).

Markku Kilpiön Psalmilektio solistille / kuorolle unisono ja uruille on julkaistu KJM:n proprium-aineistossa (n:o 400).

Psalmiin 126 sävelletty Johann Hermann Scheinin motetti Die mit Tränen Säen on julkaistu suomeksi (Jotka kyynelin kylvävät) Fazerin Pro musica -sarjassa (nro 11). Psalmin 126 viides jae on Heikki Klemetin kuorolaulun Ne, jotka kyynelin kylvävät tekstinä. Sekakuorolaulu (SATB) on julkaistu Fazerin kokoelmassa Kirkkokuorolauluja IV.

Päivän hallelujasäkeen (Job. 19: 25) tekstin ovat säveltäneet Heinrich Schütz (Ich weiss, dass mein Erlöser lebt) teoksessa Musicalische Exequien ja kokoelmaansa Geistliche Chormusik, sekä G. Fr. Händel (I know that my Redeemer liveth) Messias-oratorioonsa. Kyseinen sopraanon aaria voi saada seurakseen kuoro-osan Since by man came death (Kun kerran kuolema sai alkunsa ihmisestä). Oratorion englannin- ja suomenkielisen kuoro- ja soolopartituurin (suom. Reijo Norio) on julkaissut SULASOL.

Päivän virsiin on julkaistu seuraavia kuorosovituksia:
- 242 Juhani Haapasalo, 2 var (SAB, SATB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit I
- 369 Markku Ylipää, 3 var (SATB, TB + disk., SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit I

Virteen 632 (Nyt ylös, sieluni) on julkaistu Taneli Kuusiston sovitus sekakuorolle ja uruille (Edition Fazer, W. 2855) ja motetti mieskuorolle (YL:n ohjelmistoa nro 176).