Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

23. sunnuntai helluntaista

Kuoro

Päivän psalmiin on KJM:n proprium-aineistossa julkaistu Eija Revon psalmimusiikki Rakkaus peittää rikkomukset kuorolle SATB ja Jarkko Yli-Annalan Viha ajaa ihmiset toisiaan vastaan kuorolle SAB. Psalmina voidaan laulaa myös perinteinen gregoriaaninen psalmi (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol).

Päivän psalmina voidaan laulaa myös Tuomo Nikkolan säveltämää psalmia Jos sinä, Herra (SATB, julk. KJM:n kokoelmassa Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan III), vaikka sekä antifoni että psalmi ovat uudessa Evankeliumikirjassa vaihtuneet. Psalmiteksti voidaan myös vaihtaa uudeksi; ks. tästä esimerkkiä erityistä-sivulta! Psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol).

Eija Repo on säveltänyt päivän II vsk:n evankeliumitekstiin motetin Seitsemänkymmentäseitsemän bassosolistille, kuorolle SATB ja uruille / pianolle (KJM / proprium 395).

Päivän virsiin on julkaistu seuraavia kuorosovituksia:
- 286 Eero Väätäinen, SATB, KJM / Kirkkovuoden graduaalit I
- virren 391 sävelmään on eri tekstillä julkaistu Jorma Hannikaisen sovitus (virteen 391, KJM / Kirkkovuoden graduaalit I)
- 446 Säde Bartling, kuoro SATB, seurakunta, obligatosoitin ja urut, KJM / proprium 588
- 588 Juhani Haapasalo, 2 var (SATB, SA + urut), KJM / Kirkkovuoden graduaalit II
- virren 601 sävelmään on eri tekstillä julkaistu Jorma Hannikaisen sovitukset virteen 79 (KJM / Kirkkovuoden graduaalit I) ja 577 (KJM / Kirkkovuoden graduaalit III)