Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

Uskonpuhdistuksen muistopäivä

Kuoro

Päivän psalmiin on julkaistu Jorma Hannikaisen psalmimusiikki Kuninkaitten edessä yksiääniselle kuorolle ja uruille (KJM / proprium). Psalmina voidaan laulaa myös perinteinen gregoriaaninen psalmi (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol). Sulasolin kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia III on julkaistu Kaj-Erik Gustafssonin psalmi Jumala on turvamme ja linnamme (kuoro SATB ja urut).

KJM:n proprium-aineistossa on julkaistu myös Jorma Hannikaisen motetit I vuosikerran Jesajan lukukappaleeseen (Katso Siionia, yksiääniselle kuorolle ja uruille) ja samoin I vsk:n toiseen lukukappaleeseen (Uskosta vanhurskas saa elää, Room. 1: 16 - 17) sekakuorolle (SATB).

Päivän virsiin on julkaistu seuraavia kuorosovituksia:
- 170 Eero Väätäinen (SAB+ urut, KJM / Kirkkovuoden graduaalit I
(enimmältään edellisen virsikirjan muodossa säilynyt teksti voidaan helposti siirtää myös Jorma Kontusen Alternatim-kokoelman sovitukseen (SAB, SKUL) ja Fazerin Carmina 3 -vihkossa julkaistuihin Hans Leo Hasslerin ja Johann Walterin sovituksiin)
- 173 Markku Ylipää, 2 var (SAB, SAB + urut), Kirkkovuoden graduaalit III
- 176 Jouko Linjama, 2 var. (SATB, SATB), Kirkkovuoden graduaalit I
- 187 Eero Väätäinen, SB / SAB / SATB, Kirkkovuoden graduaalit I
- 187 Felix Mendelssohn, SATB + urut (osa kantaatista Ach Gott, vom Himmel sieh darein, urkujen osuus on sovitettu orkesterisäestyksestä), tekstinä virren 6. säkeistö, Yhteiskustannus 19
- 188 Osmo Tolonen, 3 var (SAB, SA, SATB), Kirkkovuoden graduaalit II
- 261; ks. erityistä sivua!

Ks. myös Bachin kantaattien sivua, jossa esitellään kantaatit Ein feste Burg (virrestä 170) ja Ach Gott, vom Himmel sieh darein (virrestä 187).