Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

3. paastonajan sunnuntai

Kuoro

Päivän psalmiin julkaistua musiikkia:
- Kaj-Erik Gustafsson: Paastonajan psalmi, kuorolle (yksi- tai neliääniselle), uruille ja diskanttiäänelle ad lib. (KJM, Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan 2)
- Markku Kilpiö: Minun silmäni katsovat alati Herraan, kuorolle (SATB); kokonaisuuteen voidaan liittää myös virsi 273 (KJM, Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan 2)
- Markku Kilpiö: Vastauspsalmi (Herra, osoita minulle tiesi), kuorolle SATB; soveltuu hyvin myös 2. paastonajan sunnuntaille (KJM, Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan 2)
- Taizé-laulu: Silmäni katsovat alati Herraan, kahdelle lauluäänelle, uruille ja diskanttisoittimelle ad lib; kertosäkeeseen on liitetty yksiääninen psalmisävelmä (KJM, Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan 2)
- Jarkko Yli-Annala: Minun silmäni katsovat alati Herraan, psalmi kuorolle SAB (KJM / proprium 327)

Ensimmäisestä kolmanteen paastonajan sunnuntaille on messusävelmistön liitteessä yhteinen psalmikertosäe Käänny puoleeni, Herra (virsikirjan liite nro 774). Siihen sävelletty Juhani Haapasalon psalmi (SATB) on julkaistu Käsikirjakomitean lisä- ja virikeaineistossa (v. 1997) ja uudelleen Sulasolin kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia II.

Psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena introituksena (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol).

Bengt Johanssonin Herran neuvo on tunnettu on sävelletty päivän psalmin jakeeseen (Ps 25: 14) kolmiääniselle mieskuorolle ja uruille tai soittimille ad lib. (Fazer, Pro musica 4).

Erkki Raiskin motetti päivän I vuosikerran epistolaan (Vaeltakaa valkeuden lapsina) kuorolle (SATB) on sävelletty tekstin jakeisiin Ef. 5: 8b - 9. Motetin on julkaissut Kirkkomusiikkiliitto (SKML 46).

Päivän III vsk:n evankeliumiin on Juhani Haapasalo säveltänyt motetin Joka pitää kiinni sanastani (Joh. 8:51) bassosoololle ja uruille (Sulasol, kokoelmassa Kirkkovuoden motetteja).

Päivän virsiin julkaistuja kuorosovituksia:
- 310 Eero Väätäinen, 2 var (cf + urut, SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit III
- 385 Markku Ylipää, 2 var (SAB, urut + unisono + SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit II
- 438 Ahti Kuorikoski, 2 var (SATB, SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit III

Jarkko Yli-Annalan Mietiskelyä päivän rukouksen äärellä on sävelletty naiskuorolle (SAA), KJM / proprium 329.