Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

4. sunnuntai loppiaisesta

Kuoro

4. sunnuntain loppiaisesta psalmiin on KJM:n proprium-aineistossa julkaistu Juha Vintturin yhdistetty Psalmi- ja evankeliumimotetti Herra auttaa hädässä, Pietari sekakuorolle SAATTB. KJM:n kokoelmassa Psalmimusiikkia Jumalan kansan juhlaan 2 on Taizé-sävelmään Kiittäkää Jumalaa liitetty Juhani Haapasalon psalmisävelmä (SAB). Myös neliääniseksi sovitettu kertosäe voidaan laulaa ilman tenoriääntä. Kaj-Erik Gustafssonin kertosäkeinen psalmi on julkaistu kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia I, Sulasol

Psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena psalmina (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol). Kertosäkeiseen toteutukseen voidaan käyttää virsikirjan liitteen kertosäettä nro 771. Käsikirjakomitean lisä- ja virikeaineistossa (vuodelta 1997) tähän on julkaistu kertosäkeen säveltäjän, Tuomo Nikkolan psalmitoteutusesimerkki. Siinä käytetyn psalmitekstin sijaan voidaan vaihtaa päivän psalmi.

Päivän lukukappaleisiin on proprium-aineistossa julkaistu Arto Turpelan On ahdinko niin suuri (2. Kor. 1: 8 - 11, motetti sekakuorolle) ja Juha Vintturin motetit Nyt minä kysyn sinulta, Job (Job 38: 1 - 4, 8 - 11, 16 - 18; kuorolle SSATB) ja Terveen harkinnan henki (2. Tim. 1: 7 - 10; kuorolle SATB ja sooloäänelle.

Päivän I vsk:n evankeliumiin on KJM:n proprium-aineistossa julkaistu Arto Turpelan motetti sekakuorolle (SAATBB) Herra, pelasta meidät (Matt. 8: 25). Marko Korven-Korpinen on säveltänyt III vsk:n evankelimitekstistä (Joh. 6: 16 - 21) Evankeliumimeditaation lausujalle ja kuorolle, jonka osuus on kirjoitettu graafisesti:


 

Päivän virsiin on julkaistu seuraavia kuorosovituksia:
- 307 Jorma Hannikainen, 2 var (SA[B], SATB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit III
- 307 Mikko Nurmi, SB + obligato, kokoelmassa Kiittäen aamusta iltaan, Yhteiskustannus n:o 11
- 307 Tapani Rautasuo, SATB, SKML 130
- 310 Eero Väätäinen, 2 var (c.f. + urut, SAB) KJM / Kirkkovuoden graduaalit III

Päivään sopivat myös Andreas Hammerschmidtin ja Dieterich Buxtehuden kantaatit Jesu, meine Freude, jotka on julkaistu suomeksi Fazerin Pro Musica -sarjassa, sekä Buxtehuden kantaatti Gott, hilf mir. (Tästä löydät ääninäytteen Hiljaisen viikon tiistain psalmisivulta!)

Lisää päivään sopivaa musiikkia soolosivulla!