Suomeksi | In English

WaS - Wind and Sound

Tervetuloa WaS - Wind and Sound sivustolle! Näiden sivujen tarkoitus on auttaa vaskisoittajia ja vaskisoittimista kiinnostuneita ymmärtämään, mitä vaskisoittimessa ja soittajassa tapahtuu äänenmuodostusprosessin aikana. Näkökulma on tarkoituksellisesti ainoastaan fysikaalinen ja fysiologinen, vaikka on täysin selvää, että varsinainen musiikillinen ilmaisu on tämän ohella myös mitä mutkikkain mentaali tapahtuma.

Kyseessä ei ole soitinkoulu eikä varsinainen harjoitusmetodi, vaan perustietopaketti, jonka pohjalta on mahdollista toimia luonnonlakien mukaan, löytää niihin perustuvia ratkaisuja esim. opetustyössä ja optimoida omaa harjoitteluaan.

Sivusto jakautuu kolmeen osaan: Ääni ja ilmavirta kertoo erilaisista äänten ominaisuuksista ja miten ääni syntyy soittimissa. Vaskisoittimen toimintaperiaate esittelee äänentuottoa vaskisoittimilla. Johtopäätöksiä-osio tarkastelee vaskisoittimen äänenmuodostusta virtauksen ja värähtelyn näkökulmasta.

Sivusto ja tekijät -sivulta löytyy tietoa sivuston historiasta ja yhteystiedot mahdollista kommentointia tai palautetta varten.

Sivustolla olevissa esimerkeissä on käytetty Macromedia Flash -teknologiaa, lataa Flash laajennus selaimeesi täältä.

Viimeisin päivitys on tehty 12.5.2008Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee
Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 1.0 Suomi-lisenssi
.


Tulostettava versio