Suomeksi | In English

Musiikinteoria 1

Tällä sivustolla esitellään musiikinteorian perusasioita hiukan totutusta poikkeavalla tavalla. Mukana on mm. notaatioon ja rytmiikkaan liittyviä artikkeleita tavanomaisen harmoniaan keskittyvän musiikinteorian lisäksi. Asteikkojen ja funktionaalisuuden yhteydessä esitellään lyhyesti myös jazzin musiikinteoriaa.

Musiikinteoria 1 -sivuston taustalla on ollut ajatus peilata musiikinteorian käsitteistöä historian kautta nykypäivään. Perinteisen "teoria I-kurssin" sisällön lisäksi tutustutaan mm. rytmiin ja asteikkoihin (myös jazzissa käytettäviin) hiukan perusteellisemmin. Monet käsitteet eivät välttämättä olekaan tuttuja muiden musiikkioppilaitosten vastaavista kursseista. Tavoitteena on luoda sivusto, jonka avulla opiskelja tai muu sivustolla kävijä voi halutessaan kartuttaa tietojaan musiikinteoriasta. Sivustoa täydennetään ja korjataan tarpeen mukaan, mutta harjoitustehtäviä sivusto ei toistaiseksi tarjoa vaan toimii ainoastaan tiedon lähteenä.

Jotta saisit sivustostasi parhaan hyödyn, tietokoneessasi on oltava äänikortti ja kaiuttimet tai kuulokkeet. Lisäksi tarvitset selaimeesi Flash-pluginin.

Sivuston on tehnyt Sibelius-Akatemian musiikinteorian lehtori Aarre Joutsenvirta ja jazzmusiikin lehtori Jari Perkiömäki. Sivusto julkaistiin 5.11.2007. Viimeisin päivitys on tehty 9.12.2008.

Musiikinteoria 1 on saatavana nyt myös kirjana!

Kustantaja Modus Musiikki Oy.

Myynti Ostinato Oy ja muut hyvin varustetut musiikkikirjakaupat.Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee
Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 1.0 Suomi-lisenssi
.