Suomeksi | In English | På svenska

Tekijät

Erja Joukamo-Ampuja

Erja Joukamo-Ampuja aloitti käyrätorvensoiton Rauman Poikasoittokunnassa kymmenvuotiaana. Hän opiskeli Antero Kasperin johdolla ja Sibelius-Akatemiassa Kalervo Kulmalan oppilaana suorittaen Musiikin Maisterin tutkinnon 1987. Hän on täydentänyt opintojaan Norjassa, Saksassa, Itävallassa, Englannissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Pedagogisia opintoja hän on täydentänyt vuosina 1989-2007 kotimaassa ja ulkomailla.

Hän on toiminut Radion Sinfoniaorkesterin käyrätorvistina 1984-2001 ja Sibelius-Akatemian tuntiopettajana 1987 lähtien, sivutoimisena lehtorina 1990 lähtien ja päätoimisena lehtorina 2000 lähtien.

Joukamo-Ampuja on esiintynyt useiden kotimaisten orkesterien solistina. Hän esiintyy aktiivisesti myös kamarimuusikkona. Hän on esiintynyt opettajana, luennoitsijana, kouluttajana ja solistina myös Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Sveitsissä ja Yhdysvalloissa.

Hän on NORHORNPEDin jäsen vuodesta 1993 lähtien (Pohjoismaisten käyrätorvipedagogien ryhmä) sekä Suomen musiikkilääketiedeyhdistyksen hallituksen jäsen vuodesta 2000 lähtien.

Koulutuksen kehittämistoimintaa ja vaskisoiton tutkimusta ja kehittämistä 1997-2007.

Jouko Heiskanen

Kuntoutuksen koulutuslääkäri, fysioterapeutti Helsingin kaupunki, Kunto-Stadia.

Kuntoutus- ja liikuntalääketieteen sekä tuki-ja liikuntaelin sairauksien kouluttajana Jyväskylän, Tampereen ja Kuopion yliopistoissa 1991 alkaen.

Musiikkilääketieteen parissa 2000 luvun alkupuolelta lähtien, mm Stadia amk:n musiikin koulutusohjelman, Sibelius-Akatemian ja Viron musiikkiakatemian, Suomen Kansallisoopperan musiikkilääketieteen asiantuntija tehtävissä.

Oma musiikin harrastus; huilun soittoa ja kuorolaulua aikataulun salliessa.

Miikka Peltomaa

Miikka Peltomaa on lääketieteen ja kirurgian tohtori sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, jolla on lisäksi musiikkilääketieteen erityispätevyys. Hän toimii ylilääkärinä Korvalääkärikeskus Ainossa Järvenpäässä, Mehiläisessä ja puheenjohtajana Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistys ry:ssä. Vapaa-aikanaan hän soittaa käyrätorvea ja laulaa kuorossa.

Katariina Porander

Katariina Porander on fysioterapeutti. Hän valmistunut Helsingfors svenska sjukvårdsinstitutetista vuonna 1991 ja erikoistunut työfysioterapiaan Lahden ammattikorkeakoulussa 2003-04.

Vuodesta 1991 alkaen Porander on toiminut Kansallisoopperan orkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan sekä yksittäisten muusikoiden ohjaajana. Hän luennoi musiikkiopistoissa, ammattikorkeakoulussa sekä Sibelius-Akatemiassa ja toimii tuntiopettajana Pop & Jazz Konservatoriossa pääaineena muusikon työergonomia. Porander esitelmöi lisäksi erilaisissa muusikoiden koulutustilaisuuksissa.

Katariina Porander on Suomen Musiikilääketieteen Yhdistyksen sihteeri.

Päivi Arjas

Päivi Arjas suoritti filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 2002 Jyväskylän yliopistossa aiheenaan muusikoiden esiintymisjännitys. Sellonsoittoa hän on opiskellut Kuopion konservatoriossa (jatkotutkinto 1993).

Arjas on toiminut Jyväskylän ammattiopiston konservatoriossa sellonsoiton opettajana vuosina 1990-2007 ja työskentelee nykyisin Sibelius-akatemiassa esiintymis- ja oppimisvalmennuksen lehtorina. Lisäksi hän on pitänyt koulutustilaisuuksia muusikoiden esiintymisvalmennuksesta ja pedagogiikasta soitonopettajille ja ammattiopiskelijoille eri puolilla Suomea. Hän on myös toiminut kansainvälisissä tehtävissä (Euroopan konservatorioliitto, luentoja kansainvälisissä musiikkikasvatuksen kongresseissa).

Arjaksen vuonna 1997 ilmestynyt kirja ”Iloa esiintymiseen –muusikon psyykkinen valmennus” on edelleen alan suomenkielinen perusteos.

Lisätietoja: www.paiviarjas.com