Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

Kynttilänpäivä

Soolo

Pekka Suikkanen, Näetkö tämän paikan vieressäni, motetti lauluäänelle ja uruille kynttilänpäivän II vuosikerran 1. lukukappaleeseen (2. Moos. 33: 21-23), KJM / proprium

Juhani Haapasalo, Emme julista itseämme, motetti sooloäänelle ja uruille kynttilänpäivän I vuosikerran epistolan (2. Kor. 3: 18-4: 6) päätösjakeisiin, Yhteiskustannus n:o 5 (kokoelmassa Adventista loppiaiseen)
Juhani Haapasalo, Sen antaa tapahtua (1. Tim. 6:15-16), motetti sooloäänelle ja uruille toisen vsk:n epistolaan (Sulasol, kokoelmassa Kirkkovuoden motetteja).

Dieterich Buxtehude, Herr, nun lässt du deinen Diener (=Simeonin kiitoslaulu), soolokantaatti tenorille, kahdelle viululle ja basso continuolle (BuxWV 37) päivän evankeliumiin, Bärenreiter

Ks. myös urut-sivun ehdotusta Buxtehuden kantaatista Mit Fried und Freud.

Kynttilänpäivänä on perinteisesti laulettu myös psalmia Jumala, sydämeni on levollinen (Mein Herz ist bereit, Ps. 57: 8 - 12). Tämän tekstin ovat säveltäneet mm. Heinrich Schütz (sopraanolle, kahdelle diskanttisoittimelle ja basso continuolle)*, Dieterich Buxtehude (bassolle, kolmelle viululle ja basso continuolle) ja Ahti Sonninen (Minun sydämeni on valmis, kokoelmassa Viisi laulua Raamatun sanoihin.)** Kyseinen psalmi kuten myös päivän evankeliumin Simeonin kiitoslaulu voidaan liittää myös hautausjumalanpalvelukseen.

Lisää soolo-ohjelmistoa kuoron sivulla ja Bachin kantaattien sivulla!


* Mp3-näyte teoksen alusta; Marjo Danielsson, laulu, Timo Keinonen, sello, ja Juhani Haapasalo, urut. (yksityinen nauhoite)

**) Mp3-näyte; Erkki Rajamäki, laulu, ja Eero Annala, urut. (CD-levyltä Kiitos muistoista, musiikkia suruun ja kaipaukseen, Jubal JCD 41)