Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

15. sunnuntai helluntaista

Soolo

Päivän I vuosikerran Vanhan testamentin tekstiin (Jes. 38: 16-20) on Vesa Erkkilä säveltänyt yksinlaulun Elävät sinua ylistävät keskiäänelle ja pianolle. Laulu on julkaistu samannimisessä kokoelmassa (Finnartes 2004).

III vuosikerran evankeliumitekstiin (Matt. 11: 25 - 30), jossa Jeesus kutsuu luokseen työn ja kuormien uuvuttamia, on sävelletty myös solistista ohjelmistoa. Heinrich Schützin latinankielinen konsertto Venite ad me tenorille, kahdelle viululle ja basso continuolle on julkaistu myös suomeksi ja urkusäestykselliseksi sovitettuna Juhani Haapasalon kirjassa Tekstimotetista kantaattiin (Kirkkomusiikin osaston julkaisuja 4). Dieterich Buxtehude sävelsi saman tekstin kantaattinsa Wo soll ich fliehen hin (BuxWV 112) aariaksi bassolle, kahdelle viululle ja basso continuolle. Schützin konserton tavoin Buxtehuden aaria on sovitettavissa myös pelkästään urkujen säestämäksi.

Päivän virteen 324 liittyy Samuel Scheidtin konsertto Lobet den Herren kahdelle lauluäänelle (SS tai TT) ja basso continuolle. Duettokonsertto on julkaistu suomeksi tekstitettynä Juhani Haapasalon kirjassa Tekstimotetista kantaattiin (Kirkkomusiikin osaston julkaisuja 4).

Lisää soolo-ohjelmistoa Bachin kantaattien sivulla!