Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

1. sunnuntai pääsiäisestä

Kuoro

Päivän psalmiin on julkaistu Lauri Nurkkalan psalmi Herra on oikeamielinen ja laupias kuorolle SATB (KJM / proprium n:o 551).

Pääsiäisaikana on mahdollista laulaa pyhästä toiseen toistuvaa psalmikertosäettä Laulakaa Herralle uusi laulu (virsikirjan liite 781). Psalmi voidaan toteuttaa siten, että kertosäkeeseen liitetään vuorollaan kunkin päivän psalmi, kuten tässä psalmi 116. Psalmisävelmäksi voidaan valita kertosäkeeseen sopiva klassinen tai uusi sävelmä. Käytettävissä on myös Käsikirjakomitean vuonna 1997 julkaiseman lisä- ja virikeaineiston toteutusesimerkki, julk. uudelleen Sulasolin kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia II.

Dieterich Buxtehuden kantaatti Sicut modo geniti on Membra Jesu nostri -kantaattisarjan viides kantaatti, sarjan seitsemästä teoksesta pienimuotoisin. Sen mottoteksti on päivän antifonista tuttu Niin kuin vastasyntyneet lapset (1. Piet. 2: 2). Kolmiäänisen johdantokuoron ja sen toiston väliin sijoittuu kolme pientä säkeistöaariaa, yksi kullekin äänialalle. Kantaatin kaikkia osia voidaan laulaa myös erillisinä. Tästä voit tutustua teokseen paremmin.

Päivän I vsk:n evankeliumiin on Kaj-Erik Gustafsson säveltänyt motetin Rauha teille (Joh. 20:19-) kuorolle SATB (Sulasol, kokoelmassa Kirkkovuoden motetteja).

Päivään virsiin julkaistuja sovituksia:
- 265 Juhani Haapasalo, 2 var. (SA[T]B, cf + disk.), KJM, Kirkkovuoden graduaalit III
- 419 Lauri Nurkkala, SATB, KJM, proprium n:o 552