Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

2. paastonajan sunnuntai

Kuoro

Päivän psalmi voidaan laulaa perinteisenä gregoriaanisena introituksena (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol). Tuomo Nikkolan Psalmi 25 kuorolle SATB ja sointusoittimelle on julkaistu vihkosessa Kolme psalmia nuorille (SKML 14). Ensimmäisestä kolmanteen paastonajan sunnuntaille on osoitettu myös yhteinen psalmikertosäe Käänny puoleeni, Herra (virsikirjan liite nro 774). Siihen sävelletyn Juhani Haapasalon psalmin on julkaissut Sulasol kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia II. Lisää psalmiin 25 sävellettyä musiikkia löydät soolon ja Bachin kantaattien sivulta. Katso myös 3. paastonajan sunnuntain kuorosivua!

Päivän III vsk:n ensimmäiseen lukukappaleeseen on Juhani Haapasalo säveltänyt motetin En päästä sinua (1. Moos. 32:27b, 30b) kuorolle SATB ja uruille (Sulasol, kokoelmassa Kirkkovuoden motetteja).

Juhani Haapasalon motetti päivän evankeliumiin (Suuri on sinun uskosi, nainen) kuorolle tai kolmelle äänelle (SAB) ja uruille on julkaistu KJM:n proprium-aineistossa. Johann Michael Bach sävelsi koko evankeliumitekstin dialogikantaatiksi Liebster Jesu, hör mein Flehen. Teos on esitelty ja suomennettu Juhani Haapasalon kirjassa Tekstimotetista kantaattiin (Ostinato). Kantaatin esittäjistö käsittää vähintään sopraanon (kanaanilainen nainen) ja basson (Jeesus) soolotehtävät, ja myös opetuslasten tertsetti voidaan laulaa solistisesti. Teoksen soittimisto on puolestaan tarvittaessa helposti supistettavissa vain urut käsittäväksi. Kantaatista lisää erityistä-sivulla!

Päivän virsiin julkaistuja kuorosovituksia:
- 277 Ahti Kuorikoski, 3 var (SA, SAB, SATB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit I
- 361a Jouko Linjama, 2 var (SATB, SB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit II
- 361b Kaj-Erik Gustafsson, 2 var (SAATB), kokoelmassa Kuusi suomalaista koraalitoisintoa, SULASOL
- 440 Kaj-Erik Gustafsson, 2 var (urut + disk, SAB), KJM / Kirkkovuoden graduaalit III
- 440 Juhani Haapasalo, cf + urut tai kaksi soitinta, KJM / proprium