Kirkkomusiikin osastoVirtuaalikatedraali Sibelius-Akatemia

Hakusivulle
SHU
 
Virret
Psalmi
Tekstit
Evankeliumi
Erityistä
 
Kuoro
Soolo
Urut
 
Bachin kantaatit

Kirkkovuosi soi

1. sunnuntai loppiaisesta

Kuoro

Päivän psalmiin on julkaistu Erkki Raiskin psalmi yksiääniselle kuorolle ja Jarkko Maukosen psalmimusiikki Te saatte riemuiten kuorolle (SATB) ja uruille (ad lib.), molemmat KJM:n proprium-aineistossa. Juhani Haapasalon psalmi baritonisolistille, kuorolle ja uruille on julkaistu Sulasolin kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia i.

Psalmi voidaan laulaa myös perinteisenä gregoriaanisena introituksena (Antifonisia psalmeja, Kirkkohallitus 2008 / Sulasol).

Ensimmäisen lukukappaleen vastausmusiikiksi on julkaistu Erkki Raiskin musiikkia huilulle ja Jarkko Maukosen musiikkia klarinetille ja pianolle (tai uruille), molemmat KJM:n proprium-aineistossa. III vuosikerran tekstiin samassa aineistossa on Jukka Kuninkaanniemen Liiton merkki kuorolle (SATB) ja uruille ad lib. Päivän I vsk:n epistolaan on Juhani Haapasalo säveltänyt motetin Tämän Hengen hän vuodatti (Tit. 3:6-7) bassosolistille, kuorolle SATB ja uruille (Sulasol, kokoelmassa Kirkkovuoden motetteja.) Erkki Raiskin sekakuoromotetti Tämä on minun rakas poikani on sävelletty I vuosikerran evankeliumin päätökseen.

Päivän virsiin on julkaistu seuraavia kuorosovituksia:
- 214a Kaj-Erik Gustafsson, SAB + soitinsäkeistö (urut + disk), KJM / Kirkkovuoden graduaalit I
- 214a Erkki Raiski, KJM / proprium
- 215 Kaj-Erik Gustafsson, urut + diskantti, SAB, KJM / Kirkkovuoden graduaalit III