Soittajien kuuntelu

On tärkeää, että soittajat kuulevat hyvin itsensä ja toisensa. Tasapainoisen kuuntelun järjestämiseen kannattaa uhrata aikaa. Soittajille järjestetään kaksi erilaista monokuuntelua: rumpalille ja muulle yhtyeelle omansa. Näihin käytetään kaukokaapelin paluulinjoja 1 ja 2.

Rumpalin kuuntelu ohjataan soittotilaan käyttämällä miksauspöydän ensimmäistä AUX-lähtöä. Basistilla, kitaristilla ja kosketinsoittajalla on oma kuuntelunsa, joka ohjataan soittotilaan käyttämällä miksauspöydän toista AUX-lähtöä.

HUOM! Koska kaukokaapelissa on XLR-liittimet ja miksauspöydässä ja kuunteluvahvistimissa plugiliittimet, tarvitaan välissä adaptereita tai XLR-plugi -johtoja.

Jotta äänitarkkailija ja yhtye voisivat keskustella toistensa kanssa, voidaan tarkkaamossa kytkeä kaukokaapelin paluuliitäntään numero 3 on/off –kytkimellä varustettu dynaaminen mikrofoni ja saman linjan toiseen päähän soittotilassa pieni aktiivikaiutin, josta äänitarkkailijan puhe kuuluu. Tarkkailija kuulee yhtyeen jäsenten puheen tässä tapauksessa rumpujen overhead-stereoparin kautta.

Komentolinjan kytkeminen ei ole välttämätöntä, mutta se helpottaa ja nopeuttaa kommunikaatiota. Ammattilaisstudioissa tarkkaamon ja soittotilan välillä on komentolinjan lisäksi yleensä näköyhteys.